Lähde mukaan kuntavaaliehdokkaaksi
                                                                                                                                      22.3.2016

Seuraavat kuntavaalit järjestetään ensi vuoden 2017 huhtikuun 9. päivänä sunnuntaina. Toveriseurakin hakee innostuneita ehdokkaita ja auttaa alkuun. Minä puheenjohtajana ja johtokunnan jäsenet ottavat ilmoittautumisia vastaan ja neuvovat, kuinka virallisesti mm. ehdokassuostumuksen täyttöön.

Sdp:llä on tavoitteena koko maassa vähintään 7000 ehdokasta siten, että naisten, nuorten ja maahanmuuttajien edustus on vahvasti mukana. Tampereella minimitavoite on saada sadan ehdokkaan lista täyteen.

Tiedon saanti ja koulutus ovat kuntien luottamustehtävissäkin kaiken a ja o. Mitä paremmin luottamushenkilö on asioista perillä, sitä paremmin hän pystyy vaikuttamaan ja sitoutumaan tehtäviin prosesseihin ja päätöksiin.

Koulutusta on tarjolla monipuolisesti. Tampereen Sosialidemokraattisella Kunnallisjärjestöllä on päivitetty ohjelma ja ehdokkaalla on käytössään myös tiivistelmä siitä. Piirijärjestöt järjestävät myös koulutusta. Tulevat valtuutetut ovat paljon vartijoina. Kunnat muuttuvat ja toimintaympäristö tulee entistä haasteellisemmaksi. Myllerrys antaa mahdollisuudet vaikuttaa siihen, minkälainen asema kuntapäättäjällä on tulevaisuudessa.

Ehdokkaan vaalityötä ohjataan ja neuvotaan kädestä pitäen. Ja nyt kannattaa hyödyntää demareitten positiivinen puhuri ja meihin kohdistuva luottamus. Luottamushenkilön työssä ei vaadita ylimaallisia kykyjä. Riittää kun on huolellinen ja lukee kotiläksynsä. Kunnallispolitiikassa pärjää siinä kuin työelämässäkin. Valtuutetun ei tarvitse heti tietää kaikkea. Motivaatio oppia uutta kantaa pitkälle.

SDP:llä on myös verkkokauppa, josta voi tilata personoituja jakotuotteita kampanjassasi. On hyvä kerätä kaveri- ja ystäväverkko itsensä tueksi tekemään vaalityötä. Myös esitteitten ja mainosten hankinnassa avustetaan ja neuvotaan.

Moni pätevä kunnallisvaaliehdokaskandidaatti epäröi aivan turhaan. Itseään kohtaan ei kannata olla liian kriittinen. Ajattele, jos pääsisit läpi. Vastuuta ottavia ihmisiä katsotaan yhteiskunnassa yleensä ylöspäin. Vaikka oma aika tuntuu aina olevan kortilla, yhteisten asioitten hoitamisesta saa myös paljon.

Yhteyttä voi ottaa ja keskustella Tampereen Sosialidemokraattisen Toveriseuran nettisivulla olevien yhteystietojen kautta. Osoite on www.tampereentoveriseura.sdp.fi. Tervetuloa mukaan!


 Esa Kanerva