Arvot

Olen liittynyt sosiaalidemokraattiseen puolueeseen 1.1.1980. Sukuni on ollut sosialidemokraattinen ja vuoden -18 jälkeiset tapahtumat ovat ohjanneet aikaisempia pienviljelijätaustaisia esi-isiäni yrittäjyyteen ja työväenluokkaan. Olen ollut Sdp:n jäsen siis 35 vuotta.

Minulle tasa-arvoisuus ja oikeudenmukaisuus ovat kantavia arvoja. Sukutausta tai arvovaltaiset suosittelijat eivät voi olla ihmisen menestymisen eväät. Kaikista köyhimmälläkin tulee olla edellytykset koulutukseen, työhön ja hyvään elämään. Olen sodan jälkeistä sukupolvea.

Olen konkreettisesti kokenut köyhyyden, mutta myös Suomen kansan ja hyvinvoinnin sosiaalipoliittisen nousun 60-luvusta eteenpäin. Mm. kansaneläke- ja kansanterveyslaki ovat olleet muutamia suuria uudistuksia suomalaisessa yhteiskunnassa. 

Muutos tapahtui sosialidemokraattien johdolla. Nuorelle miehelle tavoite paremmasta yhteiskunnasta ja vaikuttamisen mahdollisuuksista ovat olleet kannuste liittyä puolueeseen, jonka arvopohja on kestävä yli kaikkien aikojen.