Uusi valtuustoryhmä järjestäytyi


                                                                                                                                  

                                                                                                                             26.4.2017

Harvinaisen iloisissa tunnelmissa tavattiin ja hymy oli herkässä. Alku lupaa hyvää. Edessä on paljon tehtävää ja vastuuta. Tapaamisen avasi Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovski ja sen jälkeen ohjat otti pormestariehdokas Lauri Lyly. Hän kertoi uudesta puolueellemme historiallisesta hetkestä, kertoi näkemyksenään ja vastuullaan olevan, että vaaliohjelmamme tavoitteiden tulee myös konkretisoitua. Tarvitaan oikeat henkilöt ja osaaminen oikeille paikoille. Uuden alun tulee näkyä ulospäin ja tarvitaan pormestarin lähelle henkilöt, joilla on kokemusta, uutta verta ja omaa halua.                                                                                                                                    

Lyly ehdotti valittavaksi ryhmän johtoon Atanas Aleksovskia, varapuheenjohtajaksi Johanna Loukaskorpea ja 2. varapuheenjohtajaksi Kirsi Kaivosta. Heidät myös yksimielisesti valittiin. Pekka Salmea kiitettiin 8 vuoden raskaasta työrupeamasta ja hyvästä työstä. Hän totesi itsekin, että on hyvä välillä ottaa hieman rauhallisemmin. Hän lupasi olla käytettävissä pormestariohjelmaa rakennettaessa.

Atanas Aleksovski ilmoitti luopuvansa Kunnallisjärjestön puheenjohtajan paikasta ja uusi valittaneen syksyllä. Ryhmän neuvottelijoina jatkavat osin vanhat neuvottelijat täydennettyinä uuden valtuustoryhmän johtohenkilöillä.

Neuvottelutilanne käytiin läpi ja keskusteltiin pitkään niiden sisällöstä. Enempää en voi keskeneräisistä asioista kertoa. Positiivista on se, että kaikki ryhmät haluavat olla mukana myös toisella neuvottelukierroksella.

Uusi valtuustoryhmä kokoontuu tiiviisti ottamassa kantaa lähiaikoina pormestariohjelmaan sen rakentuessa pikkuhiljaa. Kaupungin hallintoa valitaan hiljalleen, mm. väliaikainen Maakuntavaltuusto. Johtokuntapaikat täytetään ensimmäiseksi. Yhtiöiden hallituspaikoista päätettäneen 31.5. mennessä.

Käsitykseni mukaan Lauri Lylyn henkilökohtainen karisma ja johtajanote ovat olleet keskeinen tekijä ja takuumies ryhmän yksimielisyyden ja päättäväisyyden synnyttäjänä. Tästä on hyvä jatkaa.

Palaan kirjoittelemaan ensi viikolla. Toivotan hyvää Vappua ja Suomalaisen Työn juhlaa lukijoilleni!

Esa Kanerva