Lyly pormestariehdokkaaksi


                                                                                                                                       

                                                                                                                 13.4.2017

Eilen kokoontui demareitten Kunnallisjärjestön ylin päättävä elin edustajisto ratkaisemaan pormesteriehdokkaamme nimeä. Päivän aikana olivat eri syistä pudonneet kaikki muut henkilöt, paitsi Lyly, Aleksovski ja Gustafsson. Lyly ja Aleksovski olivat paikalla, Gustafsson Prahassa.

Aluksi Atanas kertoi neuvottelutilanteesta. Ne alkoivat heti tuloksen selvittyä pyhänä 9.4. ja jatkuivat maanantaina. Puolueitten välistä kokoontumista johti demareitten Aleksovski. Toinen neuvottelija oli ryhmän johtaja Pekka Salmi. Demarit jättivät muille ryhmittymille vastattavaksi kymmenkunta kysymystä liittyen talouteen, palveluihin, investointeihin jne. Vastauksia odotellaan Pääsiäisen jälkeen. Koska äänimarginaalit olivat pienet, myös neuvottelut tulevat olemaan tiukat. Tällä hetkellä pidetään yhteyttä kaikkiin ryhmiin, kenellekään ei sanota ei.

Edustajisto kävi runsaan keskustelun ehdokkaasta. Puheenvuoroissa korostettiin sitä, että Lauri Lyly on tamperelaisten valinta. Mandaatti on tullut äänestäjiltä. Jatkoneuvottelijat ovat Aleksovski, Salmi ja valittava pormestariehdokas. Ohjelmakysymyksiin mentäessä ryhmää laajennetaan. Tärkein tavoite on tietenkin saada pormestarin paikka. Lauri Lyly sa laajan kannatuksen eri yhdistyksiltä. Neuvottelijoille annettiin laajat valtuudet sopia asioista. Lopulta päätös oli tiukan yksimielinen. Lyly esittäytyi ennen nimitystään. Hän kertoi henkilöhistoriastaan, lapsuudestaan, menneistä tehtävistään, koulutuksistaan ja kertoi olleensa ammattiyhdistysliikkeen kansainvälisissä johtotehtävissä.

Kokous henki luottamusta ehdokkaaseen ja tunnetta siitä, että tässä ollaan tekemässä pitkään aikaan jotakin historiallista. Taitaa olla neljännesvuosisata siitä, kun demarit ovat olleet Tampereen ykköspaikalla. Tätä tilaisuutta ei saa laskea käsistä. Mistään muista paikoista ei keskusteltu. Todettiin, että kaupunkiin tulee 3 apulaispormestarin paikkaa.

Lopuksi laulettiin Työväenmarssi. Edustajiston laulutaidoissa olisi ollut tosin kohentamisen varaa, mutta into korvasi soinnin!

Hyvää Pääsiäistä, Esa Kanerva