Onko Trump kaverimme?
                                                                                                                                           7.3.2017

Kun meidän keskuudessamme elää presidentti Trump ja meidän keskuudessamme on elänyt kansleri Hitler, saan kai esitellä heidät rinnakkain. Lukija saa tehdä johtopäätöksiä, vältän vertaamasta heitä ja heidän politiikkaansa. Amerikassa on tapahtunut valtava rakennemuutos. Raskaan teollisuuden tuotantoa on siirretty ulkomaille, mm. Kiinaan ja Meksikoon. Se on tehnyt valtavaan maahan massatyöttömyyden. Työttömyys koettelee tavallista ”rasvanahkaduunaria” pahiten. Detroitin kuuluisuus autoteollisuuden keskuksena on muinaismuisto ja erityisesti 2000-luvun taantuma koetteli kaupunkia pahoin. Työttömyys on hurjaa. Vastaavia tyytymättömyyden pesäkkeitä löytyy ympäri Amerikkaa. Köyhyys ja tyytymättömyys koettelee köyhää kansanosaa. Demokraatit ovat perinteisesti hallinneet Detroitin aluetta.                                    

Sitten tulee kuvaan mukaan presidenttiehdokas Trump, joka lupaa kaikille toivoa ja työtä. ”Minusta tulee kaikkien amerikkalaisten presidentti”, hän huutaa ja räkä lentää. ”Amerikka ei tyydy mihinkään vähempään”, lupaan, etten tuota pettymystä. Amerikka annetaan amerikkalaisille ja työt tuodaan takaisin ulkomailta. Kuvaan astuu viimeisen päälle sliipattu mediamoguli tupeeneineen. Rusketus ja meikkaus on kohdillaan. Alamme rakentaa rautateitä ja oljyputkia. Perustamme kaivoksia ja alamme tuottaa liuskeöljyä. Ilmastonmuutos on roskaa ja Alaskasta voidaan johtaa lisää öljyputkia. Työtä riittää kaikille amerikkalaisille. Ulkomaalaisista emme pidä, he ovat Amerikan taantumukseen syyllisiä! Uudistamme vallan. Kaikki entinen on mädännäistä ja korruptoitunutta. Riittää ainoastaan se, että annatta meille vallan.

Mitä teki Aatu? Hän esittäytyi väsymättömänä kansan palvelijana. Hän teki ennen yksivaltiutta kiertueen Saksan yllä lentäen läpi koko valtakunnan. Hän ymmärsi, että valtava työttömyys oli nujerrettava. Elintasoa on nostettava ja lapsiperheitä avustettava. Hän lupasi työtä! Rakennettiin velkarahalla moottoritiet ja teollisuus. Osin laskun maksoivat juutalaiset takavarikoidulla omaisuudellaan. Aatu oli oman aikansa kasvatti. Hän tietoisesti halusi hallita massoja. Ei ollut internetiä. Oli haalittava kansa toreille.Joukkojen hallinnasta oli kysymys silloinkin. Aadolfin maneerit ja käyttäytyminen olivat tarkkaan mietitty. Olutkapakoiden suurisuisesta ja kovaäänisestä häiriköstä on esimerkiksi nykyajan nykypolitiikoille. Suuri esikunta miettii etukäteen ilmeet ja eleet. Peilin edessä harjoiteltiin jokainen liike, naaman venytys ja joskus hymy. Käsien liike on tärkeä, kädet yhteen, kädet ylös siunaamaan kansaa, tauot ja odotukset, puheitten aloituksen ja kliimaksit, sävy ja äänen voimakkuus.                          

Ongelmiin löytyi syy, juutalaiset. Valtava propaganda koneisto aloittaa syyllistäminen, toistamalla valhetta juutalaisten petoksesta se menee läpi kansan sielun syövereihin. Salaa tehtiin vielä pahempaa, mielisairaat ja kehitysvammaiset likvidoitiin. Systeemi oli armoton ja inhimilliset arvot eivät olleet missään kunniassa.

Mihin Trumpin politiikka oikein tähtää? Tullimuurit ja valtioiden itsetyytyväisyys ovat yleensä johtanut hankaluuksiin. Syyskuun 11. päivän tapahtumat ovat jättäneet pysyvän trauman jenkkien eliittiin. Ja syystä tietenkin. Ei voi sellaista uhrimäärä unohtaa tai mitätöidä. Suurin vahinko taisi kuitenkin tulla amerikkalaisten itsetuntoon. Tähänkin Trump vetosi, tämäkin on kostettava. Me olemme maailman eliitti sanoo hän. Syylliset on löydetty, ne ovat arabit ja toisaalta köyhtynyt Eurooppa naiivine arvoineen.                                                       

Minä sanon, ettei kukaan ihminen tai kansakunta ole toisen yläpuolella, eivät amerikkalaisetkaan. Kaverini kysyi kerran minulta, että haluamme todellakin olla porukassa tällaisen väen kanssa. Tarkoitti tietenkin Nato-jäsenyyttä.                                                                                              

Enää ei tarvita kansankokouksia. Riittää kun käyttää internetiä. Koko kansa on käden ulottuvilla. Twiitti jos toinenkin on käytettävissä. Aatulla ei ollut nettiä. Aatun juhlat olivat näyttävimmät. Ja huomatkaa, kumpikaan ei juo alkoholia eivätkä polta, Aatu ei syönyt kuin kasvisruokaa. Tämä on nyt ainoa rinnastus Trumpin ja Aatun välillä. Kummankin suusta tulee toistoa ja toistoa, toinen toistaa typerämpää perustelematonta ”totuutta”.

Maailaman valtiaille ja diktaattoreille on yleensä käynyt huonosti. Slobodan Milochewitz Jugoslaviasta odottaa vielä tuomiotaan, Aatu ampui kuulan kalloon, Saddamin pää melkein irtosi hirtettäessä, Sadatin ampuivat omat ja Kennedy murhattiin. Puhumattakaan Franz Josefista, Itävällan arkkiherttuasta.

Esa Kanerva