Päätösten viikko
                                                                                                                               2.6.2017

Kesä on tullut, ainakin kalenterin mukaan. Tämän viikon olen saanut urakalla koulutusta ja tapaopetusta. Päivä meni opetellessa valtuuston protokollaa, äänestämistä ja jääviysasioita. Tarpeellista kertausta toki. Eilinen meni sisäistä tarkastusta ja riskien hallintaa sisältäneessä opetuksessa.

Keskiviikkona valtuustoryhmä pui sisäisesti tulevia hallinnon valintoja. Käytiin rakentavaa ja ilmaa puhdistavaa keskustelua pitkään ja hartaasti. Eilinen ilta oli mielenkiintoinen, ellen sanoisi jännittävä. Edustajisto kokoontui tekemään päätöksiä valinnoista. Yli kolme tuntia siihen meni, mutta tulostakin syntyi. Kaikki seisovat Lauri Lylyn tekemän kokonaisuuden takana. Se on sisällöltään Laurin tarpeelliseksi katsoma määrä kokemusta, nuoruutta, erilaisia persoonia ja koulutustaustoja. Ja ennen kaikkea se on Laurin tiimi, jonka avulla hän uskoo voivansa toteuttaa hänen johdollaan tehty pormestariohjelma, joka myös kiitoksin ja kehuin hyväksyttiin. En ota tässä nimiin kantaa tai niitä kerro, koska nimitykset voi lukea lehdestä. Apulaispormestariehdokkaat olivat kaikki neljä tasoltaan kovia. Kolmelle oli pakko tuottaa pettymys ja vain yksi saattoi voittaa. Onnittelut Johanna Loukaskorvelle!

Koska minulta eilen salissa kysyttiin, miksi luovuin itse omasta edukkuudestani. Vastasin kysymykseen niin, että tein arvioinnin ja huomasin valintani olevan hyvin epätodennäköinen, koska kysymyksessä oli ns. naispaikka, kuten myös pormestari oli asian hahmottanut. Eikä kaksi ay-taustaista ihmistä voi olla keulapaikoilla.

Toivon tehtäviä uudessa organisaatiossa ja uskon niitä myös löytyvän. Asia ratkeaa ensi viikolla. Edustajistossakin käsiteltiin ilman nimiä vain mandaatit. Atso oli neuvotellut demareille hyvän paketin, kiitos siitä hänelle. Hän on tehnyt suuren urakan!

Tuomi-Logistiikka saa uudet tilat Sarankulmaan. Ne hankittiin yhteistyössä Tampereen Palvelukiinteistöjen kanssa. TPK:n hallituksessa olin mukana tekemässä hankintapäätöksiä. Kiinteistöjuridiikkakin osaa olla sitten monimutkaista, etten sanoisi hankalaa. Tänään olisivat kekkerit ja uusien tilojen avajaiset. Sain kutsun, mutta nyt tämä viikonloppu huilataan. Onnea Logistiikka uusille tiloille!

Toivon lukijoilleni kesäistä viikonvaihdetta, siis oikeaa, kesän rentouttavaa, viikonloppua!

Esa Kanerva