Hallitus meditoimaan!
                                                                                                                                    14.10.2015

Buddhalaisen meditaation tavoite on täydellistyä ja tulla jumalan kuvaksi. Sen on kerrottu purkavan hermostoon kertyneitä paineita ja antavan voimaa keskittyä. Hallitus ja sen työskentelytavat vaikuttavat ulospäin nyt sellaisilta, että se käy ylikierroksilla ja nukkuu huonosti. Siksi tarvittaisiin hetki mietiskelyä tai meditaatiota. Hetken seisahtuminen, keskittyminen asioitten kunnolliseen valmisteluun ja kokonaisuuksien hahmottamiseen toisivat kansan nyt kaipaamaa uskottavuutta. Tänään tehtävä päätös ei saisi muuttua ”hovissa” seuraavalla viikolla.

Ei kaiken perusteluna voi olla se, että tämä lukee hallitusohjelmassa. Tai Suomen tilanne on nyt niin vakava, että hallitus on ryhtynyt päättäväisiin toimiin, joilla uudistetaan yhteiskuntaa vastaamaan 2000-luvun haasteita. Tämän päätöksen tekeminen on välttämätön pakko ja ainoa vaihtoehto. Kansalaisen pitäisi virittää ”liikkuvat” taakse, kun kuulee poliitikon tällaista väittävän.

Pakolaiskysymystä ja maahantulijoiden vastaanottoa, Suomen kansainvälisten sopimusten mukaisesti, vastustetaan  yhdellä totuudella, ” Suomella ei ole varaa olla Euroopan hölmölä, ja ettei Suomi voi olla koko maailman sosiaalitoimisto.” Perustuslaillakaan ei ole niin väliä, maahanmuuttajille eritasoinen sosiaaliturva kuin kantasuomalaisille, vaikka oikeusoppineet ovat todenneet lain olevan ristiriidassa perustuslain kanssa. ”Nopeasti pitäisi kuitenkin tyrehdyttää tämä hallitsematon maahanmuutto, koska tässä on ilmiselviä ongelmia ja nyt jo on ollut vakavia väkivallantekoja.” 
Pelottelemallako tämä asia ratkeaa ja ratkaistaanko näillä heitoilla kokoutumisen ongelmia

Entä montako työpaikkaa tuo Suomeen suomalaisen työttömän korvausaikaa lyhentämällä. Ei muutamaan vuoteen yhtäkään. Saadaan aikaa vain vihaisia ja tyytymättömiä kansalaisia. Tähän asti on voinut luottaa turvaverkkoihin näissä kapitalismiin kuuluvissa talouden taantumissa. Niin työtön kuin siskokin pitäisi saada sahalle töihin, mutta kun puutavaran jalostuksessakaan ei ole työpaikkoja tarjolla. Työn puute pakottaa työttömän korvauslinjalle, ei suinkaan työhaluttomuus. Mitä tekee ihminen, jonka ansiosidonnaiset korvaukset loppuvat. Hallituksen leikkauspäätös tekee hänen elämästään entistä kurjemman pahimmillaan 300 työttömyyspäivän jälkeen. Vaihtoehdot ovat kaikki nöyryyttäviä, kunnan elätiksi tai naru kaulaan. Paitsi jo jostakin kumman syystä sattuisi saamaan uuden työn. 

Ja vielä lopuksi lainaan lauseen mietiskelyn oppikirjasta: ”Jokainen, epäileväinenkin, oppii meditaation, koska rentoutumisrefleksi on jokaisella. Mietiskely pidentää ikää ja sillä voi vaikuttaa vanhenemiseen.” Hallitus on vasta muutaman kuukauden ikäinen, mutta sen kannattaisi alkaa heti itseensä ja tekoihinsa syventyminen. Meditaation lupaama iänpidennys voi olla tarpeen nopeammin kuin hallitus arvaakaan. 

 Esa Kanerva