Toveriseuran syyskokous teki eilen valintoja
                                                                                                                                                              
                                                                                                                                           30.10.2015

Tampereen Sosialidemokraattinen Toveriseuran yleinen kokous valitsi eilen yhdistyksen hallinnon ja nimesi toverit puolueen eri elimiin. Paikalla oli poikkeuksellisen paljon sekä nuorta että vanhempaa väkeä. Yhteensä heitä oli paikalla 53 henkeä.

Toveriseuralla on pitkät perinteet. Rintamilta palanneet miehet ja rauhaan totuttelevat naiset perustivat Tampereen Sosialidemokraattisen Toveriseuran rauhan tultua vuoden 1944 lopulla marraskuun 11. päivänä. Yhdistyksen rungon muodostivat Suomen ja Neuvostoliiton rauhansopimuksessa kielletyssä aseveliyhdistyksessä toimineet sosialidemokraatit ja rintamalta palanneet kahdenkymmenen ikävuoden molemmin puolin olleet nuoret miehet ja naiset. Tällä haavaa Toveriseura on edelleen liki kolmensadan hengen puolueyhdistys.

Eilisessä kokouksessa ehdokkaina yhdistyksen puheenjohtajaksi olivat nykyinen puheenjohtaja Esa Kanerva ja haastajana nuorten ehdokas Ari Wigelius. Puheenjohtajaehdokkaita haastateltiin ehdokkaiden esittäytymisen jälkeen. Kannatuspuheenvuoroja käytettiin paljon puolin ja toisin.

Koska ehdokkaita oli kaksi, suoritettiin äänestys. Äänestyksessä nykyinen puheenjohtaja Esa Kanerva voitti Ari Wigeliuksen äänin 39-12.

Yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Johanna Hirvimies ilman äänestystä.

Kunnallisjärjestön edustajistoon valittavista käytiin myös äänestys henkilövaalina. Valituiksi tulivat Esa Kanerva, Pekka Anttila, Seppo Salminen, Johanna Hirvimies, Noora Pajari, Esko Raskulla ja Antti Wallenius. Varajäsenet ovat Jorma Mäkitalo, Timo Aaltonen ja Birgit Lignell.

Kokousta käytiin hartaasti ja pitkään iltaan lukuisien äänestysten ryydittämänä. Loppuun äänestykset saatiin hieman vaille klo 22. Puheenjohtaja kiitti kokousväkeä luottamuksesta ja lupasi tehdä parhaansa. Lopuksi taputeltiin selkään toisiamme. Ilmassa oli entisten aikojen tunnelmaa!

Esa Kanerva