Pekka Anttila on ehdokkaani Kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi
                                                                                                                       2.11.2017

Anttilan Pekka on kovan luokan osaaja. Hän on ollut elämänsä sosialidemokraattisessa liikkeessä ja Tampereenkin kunnallispolitiikassa vuosikymmeniä. Pekan persoonaan kuuluu tietty vaatimattomuus eikä hän ole jatkuvasti tyrkyttämässä omaa minäänsä ympärilleen. Ihminen, joka tietää osaavansa politiikan ja ymmärtävänsä yhteiskunnan koneiston toiminnan ei tarvitse epävarmuuttaan peittääkseen olla joka paikassa kukkona tunkiolla. Häneen luotetaan ja siksi hänellä on valittu tärkeisiin luottamuspaikkoihin nimenomaan ammattitaitonsa johdosta. Pekka haluaa kehittää Kunnallisjärjestöä keskustelevampaan ja kuuntelevampaan suuntaan. Politiikan tekeminen on nykyään nopeita päätöksiä vaativaa, mutta hänellä on näkemys siitä, että prosesseja hiomalla voidaan toteuttaa laajaa demokratiaa ja osallistamista.

Tampereen Sosialidemokraattisella Kunnallisjärjestöllä on ollut herraonni ja loistavia puheenjohtajia. Atanas Aleksovskin vetäessä raskaitten kausien jälkeen henkeä, Pekka on oikeastaan ainoa ihminen, joka kykenee vaivattomasti astumaan hänen saappaisiin. Ei tarvita pitkiä perehdytyksiä, koska hän ollut pitkään Kunnallisjärjestön hallituksessa. Talous on myös hänen leipälajinsa ja järjestötyössä on uskottu pitkälti nämä asiat hänen vastuulleen.

Muutama sana on paikallaan Anttilan Pekan henkilöhistoriasta. Hän on avojalkainen Tamperelainen. Lapsuuteni ensimmäiset vuodet kuluivat Petsamossa Koljontiellä. Ne olivat nuorelle miehenalulle ikimuistoisia aikoja.

Pekka on viisihenkisen työläisperheen keskimmäinen lapsi. Isä elätti perhettä tekemällä kirvesmiehen töitä Aaltos-yhtymälle, joka oli silloin merkittävä työllistäjä Tampereella. ”Elimme niukkaa ja vaatimatonta elämää, mutta kaikki eväät olivat yhteiskuntakelpoiseen elämään”, Pekka kertoo. Työelämässä hän on toiminut Auto- ja konekeskuksen korjaamolla korjaamoesimiehenä. Lisäksi hän toiminut yksityisenä yrittäjänä viisi vuotta 80-luvun lopulla, josta hän sai paljon työkokemusta asiakastyöstä ja se on ollutkin ”yksi elämäni parhaimpia koulujani”, Pekka toteaa. Ennen eläkkeelle jäämistään Pekan ura yleni Tampereen Infran Kehittämisryhmässä työympäristösuunnittelijaksi ja työsuojelupäälliköksi sekä vs. kehittämispäälliköksi. Lisäksi hänen vastuulle kuuluivat Infran riskienhallintavastaavan tehtävät sekä turvallisuuskoulutukset.

Anttilan Pekka on urheilumies ja itsekin ollut aktiiviurheilija. Mikä tärkeintä hän on kunnostautunut politiikassa. Tässä muutamia poimintoja hänen urastaan:

• Toveriseuran johtokunnan jäsen
• Kunnallisjärjestön hallituksen jäsen
• Kunnallisjärjestö edustajiston jäsen
• Pirkanmaan SDP piirikokousedustaja
• Valtuustoryhmän jäsen (läsnä ja puheoikeus)
• PSHP- valtuuston jäsen
• PSHP – tarkastuslautakunnan vpj.
• Tuomi logistiikan hallituksen puheenjohtaja
• Ateljee talojen hallituksen jäsen
• Pirkanmaan Pelastuslaitoksen neuvottelukunnan pj.
• Sisä-Suomen poliisien neuvottelukunnan jäsen
• Kutsuntalautakunnan varajäsen
• Tampereen kaupungin vakuutuskassan hallituksen varajäsen

Ehdotan, että kaikki lähtevät tekemään vaalityötä Pekan puolesta Tampereen Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi. Saamme hänestä vankan, osaavan ja tarmokkaan puheenjohtajan Atson jälkeen!

Esa Kanerva