Pirkanmaalla maan halvimmat jätetaksat


                                                                                                     

Jätehuolto maan edullisinta Pirkanmaalla, Jätehuollon tiedote/16.9.2016

Tampereella, Nokialla, Lempäälässä, Pirkkalassa ja Kangasalla kerrostalokiinteistöjen jätemaksut ovat maan edullisimmat. Toiseksi edullisimpaan joukkoon pääsee Ylöjärvi. Tiedot selviävät Suomen Kiinteistöliiton julkistamasta valtakunnallisesta Indeksitalo 2016 -asumiskustannusvertailusta. Jätehuollossa kaupunkien väliset hintaerot ovat suuret. Kun Tampereella ja ympäryskunnissa jätehuoltoon menee 10 senttiä asuinneliöltä kuukaudessa, maksavat esimerkiksi turkulaiset 21 senttiä neliöltä. Ylöjärvellä maksetaan 12 senttiä neliöltä. Kalleimmillaan jätehuoltoon menee vertailun mukaan jopa 32 senttiä neliöltä.

Edullisimmat hinnat löytyvät kuntien omistaman Pirkanmaan Jätehuollon alueelta. Kuntalaisten kukkarossa näkyy nyt 17 kunnan välinen yhteistyö ja onnistuneet jätteenkäsittelyn investoinnit. Pirkanmaalla jätekuljetuksiin on saatu keskitetyllä kilpailutuksella tehokas logistiikka ja sen tuoma kustannushyöty on siirtynyt suoraan asukkaille.

- Kilpailutamme kuljetukset, hoidamme reitityksen, asiakaspalvelun ja laskutuksen. Omia jäteautoja meillä ei ole, vaan jätteiden kuljetukset hoitavat yksityiset, tarjouskilpailun perusteella valitut yritykset, kertoo logistiikkapäällikkö Timo Varsala. Hyvä logistiikka vähentää myös kuljetuspäästöjä ja säästää ympäristöä, jatkaa Varsala.

Myös jätteenkäsittelyn investoinnit on toteutettu pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Vuoden vaihteessa kokonaisuuteen liittyi jätteiden energiahyödyntäminen, kun Tammervoiman hyötyvoimala valmistui. Energiahyödyntäminen pitää jätteiden käsittelykustannukset kohtuullisina.

- Vaikka hintamme ovat maan edullisimmat, olemme pysyneet tarjoamaan asukkaille myös hyvät lajittelupalvelut kuten maksuttomat Repe&Romu-kierrokset ja metallin ja lasipakkausten keräyksen kiinteistöille, kertoo Timo Varsala.


Tiedotti: Esa Kanerva, Pirkanmaan Jätehuollon hallituksen jäsen