Pirkanmaan Jätehuollon joululahja


Pirkanmaan Jätehuollon tiedote 17.12.2015

Pirkanmaan Jätehuolto kääräisee joululahjaksi maksuttoman metallin- ja lasinkeräyksen taloyhtiöille

Pirkanmaan Jätehuolto aloittaa vuoden 2016 tarjoamalla taloyhtiöille maksuttoman metallin- ja lasinkeräyksen. Keräys koskee niitä kiinteistöjä, joilla on sekajätteen lisäksi myös biojätekeräys. Yhtiö toimittaa kiinteistöille jäteastiat ja tarjoaa maksuttomat tyhjennykset.

- Vuosi 2016 on monella tapaa jätehuollossa historiallinen. Tammervoiman hyötyvoimala käynnistyy vuoden vaihteessa Tarastenjärvellä. On yhä tärkeämpää, että lajitellut hyötyjätteet saadaan materiaalikiertoon ennen voimalaa. Tammervoimassa hyödynnetään energiaksi lajittelun jälkeen jäävä sekajäte. Erityisesti lasia ja metallia ei kannata ohjata kuormittamaan voimalaa, kertoo toimitusjohtaja Harri Kallio.

- Keräys on kiinteistöille vapaaehtoinen, mutta pyrimme maksuttomuudella kannustamaan taloyhtiöitä mukaan lajitteluun. Asukkaat ovat tärkeä osa jätehuollon toimivuutta, ilman innokkaita lajittelijoita järjestelmä ei toimisi, kertoo Kallio.

Maksuton metallin- ja lasinkeräys ei ala kiinteistöllä automaattisesti, vaan taloyhtiön tulee ottaa yhteyttä Pirkanmaan Jätehuollon asiakaspalveluun. Keräystä aletaan järjestellä vuoden vaihteessa arjen alettua. Tarkemmista toimintaohjeista voi lukea silloin verkosta: http://www.pirkanmaan-jatehuolto.fi/metallilasi Toimintaohjeet postitetaan myös isännöitsijöille tammikuun alussa.

Jäteastioiden tyhjennyshinnat laskevat

Myös jäteastioiden tyhjennyshinnat laskevat vuoden vaihteessa useimmissa tapauksissa. Mikään jäteastian tyhjennyshinta ei nouse. Myös pientuojahinnat jäteasemilla ja jätteenkäsittelykeskuksissa pysyivät ennallaan.

Kuntalaisten kukkarossa näkyy nyt 17 kunnan välinen yhteistyö ja onnistuneet jätteenkäsittelyn investoinnit, kuten Tammervoiman hyötyvoimala. Pirkanmaalla jätekuljetuksiin on saatu keskitetyllä kilpailutuksella tehokas logistiikka ja sen tuoma kustannushyöty on siirtynyt suoraan asukkaille. Lisätietoa tyhjennyshinnoista 2016: http://www.pirkanmaan-jatehuolto.fi/pjoy/taksaehdotus

Jätetaksan päätti alueellinen jätehuoltojaosto 16.12.2015.