11.1.2020
En ole tässä blogissani ruokareseptejä jakanut, vaikka olen intohimoinen kokkaaja
Nyt ajattelin jakaa ohjeet yhdestä bravuuristani. Ihan yksinkertainen ja talvinen tukeva aamupala tai retkieväs on kysymyksessä. Pikkukukkoset maistuvat niin avannon reunalla kuin viikonlopun kiireettömällä aamupalalla.
Yleisin annoskoko, jonka teen, on 6 kappaletta kukkosia. Tarvitset siihen 12 kappaletta pehmeätä ruisleipää. Muikkua tai silakkaa voi käyttää kalana. Niitä tarvitset parisenkymmentä kalaa. Sian maustamattomat kylkisiivut ovat parasta, mutta voit käyttää myös valmista pekonia. Yksi sipuli tarvitaan, voi jättää myös pois, ellei sipuli maistu. Ketsuppia, suolaa ja pippuria käytetään maun mukaan.
Kuusi ruisleipäpalaa laitetetaan leikkuulaudalle. Niille ladotaan pekonia kerros alimmaiseksi, sitten muikut tai silakat riviin sen päälle. Sen jälkeen sirotellaan suola ja pippuri. Ylimmäiseksi pannaan luraus ketsuppia ja sipulisilppukerros. Komeus viimeistellään peittämällä rakennelma toisella ruisleipäpalalla.
Sitten pikkukukkoset kääritään tiukkaan alumiinifoliopakettiin laitetaan uunivuokaan.
Uuni lämmitetään 175 asteeseen ja vuoka sisään. Paistos saa muhia uunissa kaksi tuntia.
Jessus kun voi olla hyvää kylmänäkin tai pilkillä nuotiolla lämmitettynä. Kokeilkaapa!
Esa Kanerva
En ole tässä blogissani ruokareseptejä jakanut, vaikka olen intohimoinen kokkaaja
Nyt ajattelin jakaa ohjeet yhdestä bravuuristani. Ihan yksinkertainen ja talvinen tukeva aamupala tai retkieväs on kysymyksessä. Pikkukukkoset maistuvat niin avannon reunalla kuin viikonlopun kiireettömällä aamupalalla.
Yleisin annoskoko, jonka teen, on 6 kappaletta kukkosia. Tarvitset siihen 12 kappaletta pehmeätä ruisleipää. Muikkua tai silakkaa voi käyttää kalana. Niitä tarvitset parisenkymmentä kalaa. Sian maustamattomat kylkisiivut ovat parasta, mutta voit käyttää myös valmista pekonia. Yksi sipuli tarvitaan, voi jättää myös pois, ellei sipuli maistu. Ketsuppia, suolaa ja pippuria käytetään maun mukaan.
Kuusi ruisleipäpalaa laitetetaan leikkuulaudalle. Niille ladotaan pekonia kerros alimmaiseksi, sitten muikut tai silakat riviin sen päälle. Sen jälkeen sirotellaan suola ja pippuri. Ylimmäiseksi pannaan luraus ketsuppia ja sipulisilppukerros. Komeus viimeistellään peittämällä rakennelma toisella ruisleipäpalalla.
Sitten pikkukukkoset kääritään tiukkaan alumiinifoliopakettiin laitetaan uunivuokaan.
Uuni lämmitetään 175 asteeseen ja vuoka sisään. Paistos saa muhia uunissa kaksi tuntia.
Jessus kun voi olla hyvää kylmänäkin tai pilkillä nuotiolla lämmitettynä. Kokeilkaapa!
Esa Kanerva