Olen lööpissä, olen elossa!

                                                                                                                                          7.1.2020

Tietyt julkimot elävät julkisuudesta. Otsikoihin on päästävä hinnalla millä hyvänsä. Tiettävästi iltapäivälehdet eivät maksa jutuista heille mitään. Kysymys täytyy olla siis henkisestä riippuvuussuhteesta. Haluan olla ns. julkisuudenhenkilö ja maailman ”ihailema” tyyppi. Huvittavinta on nyt uusi ilmiö, että tavalliset ihmisetkin avautuvat lehdille, milloin sairauksistaan tai perhehelvetistään. Millä keinoin pääsee julkisuuteen, ei ole mitään väliä eikä häpyä. En voi olla nauramatta jokin aika sitten julkaistua juttua geriatri Jaakko Valvanteesta. Vanha 69-vuotias äijä halusi päästä otsikoihin ja kertoi siitä, kuinka hän oli juovuspäissään kiivennyt katolle ja haukkunut sieltä kaikki vieraansa. Olisi ollut hiljaa. Seuraavan päivän Hesarissa hän taas esiintyi Terveystalon ulkopuolisena asiantuntijana vanhusten hoidossa. Olisikohan lööpistä pikkuisen kärsinyt uskottavuus?

Enää ei ole uutinen, että joku tulee ulos kaapista ja kertoo olevansa homo tai lesbo. Aina näitäkin uutisten kertojia yrittää päästä kaiken kansan tietoisuuteen. Uudet suhteet ja erot täytyy ehdottomasti käsitellä otsikoissa. Taas on erottu ja heti löydetty uusi entistä ihanampi kumppani. Erossa ei tietenkään ollut kolmatta osapuolta.

Lehdet itse nostavat uutisten puutteessa, milloin minkäkin ammattiryhmän sankariksi. Viimeksi taisin lukea hätäkeskuspäivystäjien uroteoista. Poliisi ja pelastajat ovat ihan jokapäiväistä kauraa. Sairaanhoitajat taitavat olla menneen talven lumia. Otsikoissa ei taida olla enää muuta kuin seuraavan neuvottelukierroksen utopistiset palkkapyynnöt ja uhoaminen omasta sopimuksesta.

Syöpäsairaudet ja Adhd-diagnoosit ovat arkipäiväistyneet. Myös kiusaamista taitaa olla kokenut lähes jokainen missi tai tissi. Yksi oljenkorsi on vielä käyttämättä. Se on hyväksikäyttö. Sillä saattaa juuri ja juuri päästä Iltasanomiin, jos uskaltaa vielä nimetä hyväksikäyttäjän.

Minua on petetty. Se täytyy heti kertoa koko kansalle. Että joku on uskaltanut loukata minua niin törkeällä tavalla. Ei nyt torpata aihetta, mutta kyllä tämäkin on aika loppuun kaluttu aihe.

Millä keinoin vielä voisi päästä Iltalehteen? Vedetään hihasta yksi aihe. Se on kauneusleikkaukset. Milloin kenenkin perää tai tissiä on nostettu tai isonnettu. Ja komea kuva heti mukaan, saattaisi tärpätä.

Harvempi julkisuudenhenkilö on saanut viettää turvallista lapsuutta. Milloin on isä hakannut tai äiti solvannut. Ja ankeasta lapsuudesta huolimatta minusta on kasvanut näin suurenmoinen ihminen. Kauniskin vielä ja muodoiltaan täyteläinen. Olen minä suurenmoinen ihminen!

Voisihan tätä aihetta repostella lisääkin, aiheet eivät loppuisi kesken. Käsittelemättä on vielä ainakin läheisriippuvuus, syömishäiriöt, velkavankeus ja jääköön kertomatta. Lukekaa iltapäivälehtiä, niin pysytte ajan hermolla!

Esa Kanerva