Antin vaalibussi Tampereella


 

                                                                                                    30.3.2019
 
Tummansininen bussi kaartaa Keskustorille. Kylkiin on teipattu pirkanmaalaisten kansanedustajaehdokkaiden kuvat. Antti Rinne saapuu tapaamaan tamperelaisia hieman etuajassa.

Puheenjohtajan puhe alkaa täsmällisesti klo 10. Jyrki Liikka johdattelee Antin Sdp:n teltan eteen puhumaan.

Rinne aloittaa:” Muutos on mahdollinen, eikö niin tamperelaiset?” Hän saa aplodit ja vastaukseksi myönteistä kohinaa. Muutos tapahtuu vain äänestämällä 14. huhtikuuta, hän muistuttaa.

Puheenjohtaja nostaa aluksi esiin Sdp:n tavoitteen eriarvoisuuden vähentämisestä. Tällä hetkellä on unohdettu työttömät, lapsiperheet, opiskelijat ja eläkeläiset. Heidän asemaansa tulee korjata.

Sdp tulee panostamaan koulutukseen. Erikseen hän nosti esiin nuoret. Jokaiselle tulee tarjota mahdollisuus ammatilliseen koulutukseen tai lukioon. Pelkän peruskoulun varassa työllistyy huonosti.

Suomi voi hyötyä ilmastonmuutoksen torjunnassa tarvittavilla teollisilla innovaatioilla. Meillä on korkean tason teknologiaosaamista, jota voidaan viedä maailmalle.
Työelämän tulee olla oikeudenmukainen ja reilu. Yleissitovat työehtosopimukset takaavat kunnolliset työehdot ja palkan.

Tehdään muutos nykyiseen politiikkaan ja äänestetään sosialidemokraatteja tekemään se, Antti Rinne innosti kansaa!

Väkeä oli lauantaiaamuksi runsaasti. Puolueemme kiinnostaa ja tunnelma oli innostunut. Ehdokkaat tukijoukkoineen kuulivat äänestäjiä ja saivat palautetta kuntalaisilta. Kahvi ja suklaakeksit maistuivat jopa niin hyvin, että kahvia jouduttiin keittämään lisää monen varatun pullotermarin lisäksi.

Esa Kanerva