Vasemmistoliitto jäi koalition ulkopuolelle                                                                                                                            3.5.2018

Hyvät lukijat!


Terveiset lyhyeltä lomalta!


Alla on valtuustoryhmien tiedote vasemmistoliiton lähdöstä pormestarikoalitiosta.  Eilen kerroin tämän päivän valtuustoseminaarista. Luin kutsun huolimattomasti. Se pidetään kesäkuun 4. päivä eikä tänään. Palataan palautteeseen seminaarin jälkeen.Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jättäytyi pois pormestarikoalitiosta

Tampereen kaupunginvaltuuston Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on jättäytynyt ulos pormestarikoalitiosta. Koalitioon ovat kuuluneet valtuustokauden alusta lähtien kaikki muut valtuustossa edustettuna olevat ryhmät paitsi Vaihtoehto Tampereelle. Sillä on kaupunginvaltuustossa yksi valtuutettu.

Valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa on todettu, että Tampereen kaupungin talouden tasapainottaminen on yksi keskeisimmistä valtuustokauden ja pormestariohjelman asioista.

Kaupunginvaltuusto käsitteli yhdessä valmisteltua ja neuvoteltua talouden tasapainottamisohjelmaa maanantaina 23. huhtikuuta 2018. Päätöksenteon yhteydessä Vasemmistoliiton valtuustoryhmä äänesti esitettyä ohjelmaa vastaan.

Pormestarikoalition jatkossa muodostavat valtuustoryhmät toteavat, että näillä eriävillä äänestyspäätöksillään Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jättäytyi pormestarikoalition ulkopuolelle.

Talouden tasapainottamisohjelman hyväksyneet puolueet katsovat, ettei pisteiden keruu tai "rusinoiden poiminen pullasta" vaikeassa taloudellisessa tilanteessa ja muiden puolueiden kustannuksella ole sen enempää suotavaa kuin sopivaakaan.

Samalla todettiin, että niin kauan, kun ryhmä on pormestarikoalition ulkopuolella käsitellään keskeiset kaupungin poliittiset linjaukset ensin koalition sisällä. Myöskin avautuvat luottamushenkilöpaikat päätetään ja täytetään ensisijaisesti koalition toimesta, mikäli suhteellinen vaali antaa siihen mahdollisuuden.

Lauri Lyly
Pormestari

Ilkka Sasi
Kokoomuksen KD:n ja RKP:n valtuustoryhmän pj

Atanas Aleksovski
SDP:n valtuustoryhmän pj

Jaakko Stenhäll
Vihreän valtuustoryhmän pj

Jouni Ovaska
Keskustan valtuustoryhmän pj

Lassi Kaleva
Perussuomalaisten valtuustoryhmän pj

Lasse Oksanen
Tampereen Puolesta valtuustoryhmän pj

Tiina Elovaara

Sinisten valtuustoryhmän pj