Kaaos
                                                                                                                                24.6.2016


Britit hylkäsivät Euroopan Unionin ja kuvittelevat pärjääväänsä yksin. Olen huolestunut. Seuraavaksi astuu esiin Vladimir Putin. Hän kävelee Kremlin palatsista ulos ja tulee julkisuuteen toisen maailman sodan voittajana sekä kertoo Länsimaailman rappiosta. Areenalle kävelee myös hyväntuulinen Timo Soini. Ulkoministerinä ei voi lausua löysiä, mutta ilme paljastaa tyytyväisyyden. Koko elämäni olen omistanut Eurooppa-vastaisuudelle ja se on ollut politiikkani perusta. Sillä ei ole mitään väliä, että brittien päätöksellä on ennennäkemättömät seuraukset. Poliittiset, nationalistiset liikkeet vahvistuvat ja EU heikkenee. Saamme vielä nähdä samanlaista kiihotusta kuin viime vuosisadan alussa. Ranskassa ja Hollannissa on kytevää tyytymättömyyttä hallintoa vastaan, mutta kyllä näitä poliisiampujia riittää omiksi tarpeiksi.

Talouden kannalta suren Suomen kohtaloa. Vaikka Englantiin vienti ei ole muutamaa miljardia suurempi, Euroopan tasapainoisen talouden tulevaisuuden kannalta ero on kriittinen. Ei kannata Sipilän vähätellä tai hän on ottanut kansakunnan isän roolin vähätellä asiaa ja rauhoittaa kansaa. Nyt alkavat maailmanlaajuiset pörssijärjestelyt. Raha vaihtaa isäntää ja spekulaatiot kukoistavat. Kiina kiittää ja ostaa halvalla. Sillä ovat valtavat orjatyövoimalla hankitut reservit. Afrikasta on ostettu viljelysmaata ja Suomesta teknologiaa.

Maailma on taatusti myllerryksissä brittien exit päätöksen jälkeen. Onneksi on Juhannus. Voi harmissaan karkottaa pahoja henkiä ja vihtoa selkänsä verille.


Esa Kanerva