Pitääkö meidän Anoa armoa!

                                                                                                                             29.1.2022

Niin kuin perussuomalaisista ei olisi ollut politiikassa kylliksi harmia, Luoja on katsonut hyväksi rangaista suomalaisia uudella äärioikeistolaisella porukalla. Anteeksi puolueella, jossa vaikuttaa sekalainen sekoitus erilaisia yhteiskunnassa ”väärin” ymmärrettyjä ja Vkk-propagandaa raamatulla tulkitsevia. Yhteistä heille tuntuu olevan kaikenlainen yhteiskuntavastaisuus ja kaiken järjellisen vastustaminen. Perussuomalaiset ovat siivonneet nurkkansa. He ovat potkaisseet ongelmansa ulos Anon puolueeseen.

Jokaisen suomalaisen pitäisi katsoa Areenasta dokumentti Amerikan kongressin valtauksesta. Se oli vastenmielistä katsottavaa demokratiassa kasvaneelle ja demokratiaan uskovalle ihmiselle. Reaalielämästä irtautuneita anarkisteja hyökkäsi astaloin ja asein kongressitaloon huutaen Jumalan lähettäneen heille johtajaksi Trumpin. Näitä roistoja Ano Turtiainen ja kumppanit ihannoivat. Ottavat oppia kielenkäytöstä ja ”sanoman” sisällöstä sekä menettelytavoista. Itse yritän kirjoittaa ilman tunnekuohua ja neutraalisti. Anon porukkahan leikkii ihmisten tunteilla, peloilla ja pettymyksillä. Viha ja väkivalta ovat tämän politiikan polttoainetta. He eivät ansaitsisi yhtään kirjoitusta, koska vastapuolen provosoituminen on heidän tarkoituksensakin. Pelikenttää ei voi kuitenkaan jättää avoimeksi heidän temmellykselleen. Kaikkien pitäisi tunnistaa, mistä tässä on kysymys, nimittäin demokratian nakertamisesta.

Trump huusi vaalien tulleen väärennetyiksi. Suomessa käytiin aluevaalit hetki sitten. Valta kuuluu kansalle-porukka tuo terveisiä Atlantin takaa suomalaiseen politiikkaan. Kunnissa lasketetaan uudestaan ääniä ja näin pyritään horjuttamaan vaalien uskottavuutta ja rehellisyyttä. Kuinka oksettavaa Amerikan anarkistien kopiointia. Tällaistako demokratiaoppia suomalaiset tarvitsevat USA:sta?

Mikähän vaivaa suomalaista äänestäjää, ensinnäkään ei vaivauduta äänestämään ja toiseksi äänestetään eri aluevaltuustoihin kymmenen Vkk-puolueen aluevaltuutettua edustamaan itseään. Mikä saa ihmisen äänestäessään taantumaan lapsen uhman kaltaiseen tilaan ilman ajatuksen häivää? Miten kansalainen voi perustella itselleen sen, että tosi asiassa ääni menee hukkaan. Kukaan ei tule tekemään yhteistyötä tämän sakin kanssa. Yksi pääsky ei valtuustossa kesää tee. Jos motiivina on kosto yhteiskunnalle, se jää aika marginaaliseksi, koska yksi valtuutettu ei käytännössä voi juuri jarruttaa kokouksia tai heittää hiekkaa kiskoille. Ilmeisesti kuvaamani äänestäjä ei ajattele näin pitkälle, kiusa on se pienikin kiusa.

Huolestuttavaa on se, että eduskunnassakin kansanedustaja Turtiainen saa puhua mottipäisiä ja uhkailla. Muutama huomautus on toki tullut ja kyllä suomalainen demokratia yhden Toni Halme-kopio kestää. Mielenkiintoinen piirre sinänsä, nämä anarkistit tarvitsevat aina keulakuvakseen ison ja kyseenalaisin keinoin lihaksensa kasvattaneen miehen körilään. Onko se nyt niin, että ainoastaan lihasvoima ratkaisee asiat anarkiassa, todennäköisesti.

Mitä teemoja nämä kansakunnan valiot sitten tuovat esiin? Vennamon ajoilta tunnetun iskulauseen ”Kyllä kansa tietää ja valta kuuluu kansalle”. Niinpä niin, ei tässä mitään uutta auringon alla. Kyllä ovat aika isoja egoja nämä partasuut, koska väittävät itsensä edustavan juuri oikeaa kansaa ja kansan mielipidettä. Asiassa on vähän samaa fanaattisten uskovaisten kanssa, minä tiedän ja vain minä jumalan tahdon. Oikea tieto on tylsää, siis tieteellinenkin tieto. Kyllä minulla nousi karvat niskassa pystyyn, kun eräs Vkk-aluevaltuutettu väitti vähän tutkineensa tarkemmin asioita ja päätyi väittämään koronapandemiaa valepandemiaksi ja kritisoi rokotuksia sekä rajoituksia. Ilmastonmuutoskin on huuhaata. Kyllähän on pätevä valtuutettu, vähän tutkii ja heti pystyy kumoamaan tieteelliset faktat!

Tamperelainen aluevaltuutettu on tunnettu salaliittoteorioistaan. Natsitervehdyskään ei ole vieras. Voi tuota nykyistä somen mahtia ja valtaa. Kaikkea saa väittää ja mitä sontaa kirjoittaa. Sitten löytyy näitä ajatuksiltaan vajaita tyyppejä, jotka uskovat kaiken, mihin haluavat uskoa. Äänestäjä tekee raskaita väärintulkintojakin. Toimeentulotuella elävä katkeroitunut ihminen ei saa innokasta sosiaalitukien puolustajaa äänestäessään näitä äärioikeistolaisia. Päinvastoin, äärioikeiston ihanteisiin ei ole koskaan kuulunut kansalaisten välinen toisistaan huolehtiminen eikä solidaarisuus.

Seuraavat kuntavaalit ovat vuonna 2025. Mikäli nämä populistit ja äärioikeistopuolue Vkk ovat vielä silloin elossa, täytyy kai minun vanhan sotaratsun kaivella vaalihousut jalkaan. En aio katsella näitten rellestämistä valtuustovaaleissa sivusta!

Esa Kanerva 29.1.2022