Hyvää Itsenäisyyspäivää!                                                                                                                                      4.12.2019

Jälkiviisaus on rumaa. Sanonpa kuitenkin, että kirjoitin keväällä blogissani hallitusta muodostettaessa, että sen suurin riski on Keskustapuolue ja hallitus tuskin elää neljää vuotta. Yhteen törmäyksessä ja mikäli sen kannatus vielä laskee, hallitus hajoaa. Hallituksen elinkaari oli puoli vuotta. Hallituksen hajottaminen liittyy tietenkin vihaan ay-liikettä kohtaa. Antti Rinteen persoonaan liitetään kaikki kuvitellut ammattiyhdistysliikkeeseen liitetyt viat, virheet ja loputon katkeruus. Duunaria ei saisi puolustaa työmarkkinoilla, yleissitovuus on myrkkyä ja kaikki pitäisi ”sopia” paikallisesti. Paikallinen sopiminen, mitä esimerkiksi Suomen Yrittäjät ajavat, tarkoittaa sanelua ja työntekijän alistamista työnantajan valtaan. Nykyiset voimassa olevat työehtosopimukset mahdollistavat laajan paikallisen sopimisen. Joka muuta puhuu, ei joko ymmärrä asiaa tai haluaa valehdella.

Tilanne on nyt se, että Antti Rinne siirtyy syrjään, mutta mitä tällä operaatiolla voitettiin? Ehkä hallitukselle lisäelinaikaa. Seuraavat karikot ovat pinnan alla odottamassa. Kun maailman talous heikkenee ja vienti alkaa yskiä, riita tehdään, vaikka mistä. Siis Keskustapuolue synnyttää konfliktin. En näe hallituksen tulevaisuutta hyvänä.

Tämän pidemmällä tekstillä en halua pilata teidän Itsenäisyyspäivän vieton tunnelmaa. Kirjoitan myöhemmin lisää.

Hyvää Suomen 102-vuotisjuhlaa!

Terveisin Esa Kanerva