Pohjakosketus

                                                                                                                                    10.12.2019

Halla-ahon Jussi todisteli Suomen Uutisissa, että demareilla ja keskustalla on vielä matkaa pohjakosketukseen. Puolueet tosin luulevat, että tämän hetkiset kannatusluvut ovat numerot, joista suunta on vain ylöspäin. Jussi kertoo, että ei sinne päinkään. Puolueilla on vielä matkaa kymmenen prosenttia alaspäin ja sitten tulee pohja vastaan. Mistä tällainen uho? Halla-aho on olevinaan katkera karille menneistä ”hallitusneuvotteluista.” Demarit ja Kepu olisivat kuulemma mahtuneet samaan hallitukseen Jussin kanssa, mutta ei vihreät eikä ruotsalaiset. Vihreät romuttavat hänen mielestään turvapaikkajärjestelmän, junailevat isis-naisia Suomeen ja rekrytoivat huntunaisia poliiseiksi. Hyi h--tti! Ruotsalaisia kammoksutaan noin yleisesti, koska oletetaan ”kansan” näin ajattelevan. Nykyhallituspohjalla ei ole tulevaisuutta, ilman perussuomalaisten heittämää pelastusrengasta.

Miten perussuomalaiset siis ehdottivat laittaa Suomea kuntoon? Yksi kynnyskysymyksiä on se, että suomalaisen teollisuuden ja pk-yritysten toimintamahdollisuuksia ei saa heikentää. Tarkemmin ei asiaa analysoida. Tampereen valtuustopuheiden perusteella sopii arvata, että kysymyksessä on ilmasto- ja päästökysymykset. Persujen logiikka kulkee niin, että jos tuotteita ei valmisteta Suomessa, ne tehdään Kiinassa. Ja Kiinassa ilmastokysymyksillä ei ole niin väliä. Suomi voittaa ja ilmasto voittaa, jos tuotanto on kotimaassa. Eikä Suomen päästöillä ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta.

Toinen vaatimus oli, että hallituksen on tunnistettava ja tunnustettava humanitaarisen maahanmuuton kielteiset vaikutukset Suomen julkisella taloudelle ja turvallisuudelle. Suurin osa persupoliitikoista on fiksua väkeä. Kysyn sen perään, miten ihmisen pokka ja omatunto antavat myöten jauhaa tällaista potaskaa julkisesti vuosi vuoden perään. Ehkä se viisaus piilekin siinä, että ”sillä sikaa syötetään, millä se parhaiten lihoo.” Viestintä on tarkoitushakuista ja tietoista. Poliitikko laulaa hunajaisella äänellä ääniä itselleen, omasta tunnosta niin viis.

Kolmanneksi nostetaan pieni- ja keskituloisten elämän edellytykset. Näihin luokkiin voi samaistua suurin osa kansaa. Heidän arkipäivän kustannuksia ja maksuja ei saa nostaa. Mikään puolue ei tietenkään rakasta veroja. Jotenkin valtion on tulonsa hankittava. Mikä on persujen ratkaisu tulonhankintakysymykseen? Maahanmuutto ei Suomea konkurssiin vie eikä rajojen sulkeminen pelasta taloutta.

Viimeinen hallituskynnyskysymys oli se, että kaikki hallituspuolueet ovat rehellisiä eivätkä valehtele. Voi hallituksenmuodostajaparkaa! Kyllä menee neuvottelut vaikeiksi, jos pitää moraali- ja arvokysymyksistäkin sopia hallitusohjelmassa. Ei taitaisi syntyä muuta kuin synnytystuskia ja hitonmoinen riita. Kuka tulkitsisi ja ratkaisisi ongelmat? Toiselle valkoinen valhe menettelee, toiselle asiasta vaikeneminen on pahempi rikos kuin totuuden venyttäminen. Toisin sanoen perussuomalaisten eduskuntaryhmän vastaukset olivat linjassa puolueen politiikan sisällön kanssa. Hyvä, että linja ei muutu joka hetki. Äänestäjät saavat sitä, mitä tilaavat.

Ei syntynyt kauppaa perussuomalaisten kanssa. Sanna Marinin hallitus nimitettiin tänään. Onneksi olkoon! Lohdutan Jussia sillä, että ehkä sitten seuraavalla kerralla Sauli nimittää Halla-ahon hallituksen, voi olla, että se on vähemmistöhallitus.

Esa Kanerva