Vaalikentillä edelleen


                                                                                      

                                                                                                                                        12.4.2019

Viime päivät on tullut kierrettyä ympäri Pirkanmaata. Työtä on tehty muutoksen ja erinomaisen ehdokkaan puolesta. Pian matkassa on käyty Pirkanmaan lähes joka kunnassa ja S-markettien parkkipaikat ovat tulleet tutuiksi. On se vaan ehdokkaan näkökulmasta ”kovvoo hommoo”. Tämä on oma arvioni, ehdokas itse kertoo pitävänsä kampanjoinnista ja haluavansa tavata äänestäjiä. Lähimmäisen arvio on, että viimeiset kaksi viikkoa on kenelle tahansa tosi raskas suoritus. Demokratia koettelee ja valitsee. Joka ei kestä pitkää kampanjaa fyysisesti tai henkisesti karsiutuu. Se taitaa olla systeemin tarkoitus ja eräänlaista luonnon valintaa.

Käydään toritapahtumissa, paikkakuntien tovereitten etukäteen järjestämissä tilaisuuksissa ja markkinoilla. Paikkakuntina jäävät mieleen Urjala ja Valkeakoski. Väkeä riitti ja keskusteltavaa yllin kyllin. Ja tietenkin Pian kotikonnut Hervanta ja Tampere. Yleinen meininki on ollut jotenkin mieltä nostattava, muutos on tehtävä. Viitasen Pia on ottanut yleisönsä ja kokemuksen perusteella vastaukset löytyy, välillä kinkkisiinkin kysymyksiin. ”Mä olen jo äänestänyt sua” kuului aika usein. Esitteitä meni kaupaksi kuitenkin kavereille jaettavaksi.

Pian synttäreitä vietettiin ja tupa oli täysi. Lauri Ihalainen piti kannustuspuheen ja JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi- Laine toi tervehdykset. Ihalainen on hyvä puhuja. Hän osaa ottaa jokaisen tilaisuuden yksilöidysti ja lämpimästi. Puheensa hän lopetti motolla ”Lauri eläkkeelle, Pia eduskuntaan!”.

Tällä hetkellä kampanjaa voi pitää hyvin onnistuneena. Vastaanotto on ollut myönteistä. Sunnuntaina sitten kolahtaa tai kohahtaa.

Äänestäkää Viitasen Pia uudestaan eduskuntaan!

Terveisin Esa Kanerva