Vaihtoehtoisia totuuksia
                                                                                                      4.4.2019
Kun politiikassa alkaa valehtelemaan, kannattaa sitten valehdella kunnolla. Tätä testattua ohjetta perussuomalaiset käyttävät nyt vaalikampanjassaan. Halla-aho puhuu sivistynyttä retoriikkaa paneeleissa ja puoluejohtajatenteissä. Ehdokkaat marjastavat ääniä yksinkertaistamalla ja valheellisilla väitteillä.                                                                              

Ehdokkaat puhuvat suorastaan paskaa mainoksissaan ja kentällä. Vaativat veroja alas ja velaksi elämisen lopettamista. Hyvä niin, mutta mistä saadaan rahat julkiseen talouteen? Miten tämä yhtälö toimii ilman hyvinvointivaltion alasajoa? Vai sitäkö persut haluavat? Halla-aho sanoo lehdessään, että ” menoja on merkittävästi leikattava ja veronmaksupolitiikalla varmistetaan, että palkallaan tulee toimeen.” Kysymykseen, mistä leikataan, hän ei siis vastaa. Paitsi tietenkin maahanmuutto on se hänen Pandoran lipas, mistä rahaa ammennetaan valtion talouden tasapainottamiseen ja verojen alentamiseen. Tämä on tietenkin valhetta tai uutta aritmetiikkaa.

Valtio ottaa keskimäärin tällä hetkellä pari miljardia euroa velkaa vuosittain. Pelkästään polttoaineveroa alveineen valtio kerää n. 4 miljardia euroa. Sähköveron tuotto on n. 1,2 miljardia euroa. Yhteiskunnan ylläpito tarvitsee verotuottoja. Jokainen ymmärtää, että Suomen rajojen teoreettinenkaan sulkeminen maahanmuuttajilta ei tätä rahoitusongelmaa ratkaise, jos näiden veroja tuottoja isommin niistetään. Lassi Kaleva (ps)haluaa mainoksessaan näitä valtion syömähampaita ja veroja alentaa. Miten rahoitettaisiin hänen vaatimat lisäpoliisit, kodinhoitajat ja kotitalousvähennykset sun muut parannukset? Kaikki ovat sinänsä mukavia juttuja, Lassi ei vain kerro tuottopuolesta mitään.

Jokainen seksuaalirikos sataa näköjään persujen laariin, vaikka tekijänä olisi kantasuomalainen roskajoukko. Viestintä sosiaalisessa mediassa on niin rajua ja hyökkäävää, että lukijoitten päässä puurot ja vellit menevät sekaisin. Puolueen virallinen puheenparsi on jopa korostetun kultivoitunutta. Viestinnän takahuoneissa ei ole mitään pidikkeitä. Oppia on otettu Amerikasta. Luodaan ja villitään ihmisiä oppositioon viranomaisia ja niin sanottuja valtaa pitäviä vastaan. Kyllä kansa tietää, sanoi Vennamo. Kerrotaan Suomen Uutisissa, että kansaa huijataan ja valtaa käytetään väärin. Halla-aho esiintyy julkisuudessa ”perheen” viisaana isänä. Hän haluaa hillitä ja toppuutella villejä seuraajiaan. Viestintä suunnitellaan kaksipäiseksi kotkaksi. Puolueen johto myhäilee ja ilmoittaa pitävänsä pienen suomalaisen puolta. Kenttä räyhää ja uhkailee, jopa muita poliittisia toimijoita. Torstaina Halla-aho puhui Ylen vaalitentissä siitä, ettei ”pidä tehdä yleistyksiä muutamien törkyturpien takia”. Mitään asian siistimiseksi ei kuitenkaan tehdä.

Plagioija-Laura twiittailee ja vääristelee. Sen homman hän toki osaa. Onhan siitä tullut näyttöjä. On helppoa synnyttää epäluottamusta, luottamuksen luominen on vaikeaa. Sinänsä paradoksi, jos joku luottaa henkilöön, jonka tarkoituksena on synnyttää perusteettomasti epäluottamusta suomalaiseen oikeusjärjestelmään, yhteiskuntajärjestykseen ja perustuslakiin. Huhtasaari esiintyy messiaana, jolla on jotakin syvällisempää tietoa ja totuutta. Flirttailu ja kirjoittelu tällaisen persoonan kanssa saattaa tuntua palkitsevalta. Mehiläinen putoaa hunajapurkkiin ja Putkosen ansa on lauennut.

Demareittenkin pitäisi ottaa nyt rauhallisesti tämä ilmastokysymys ja vetää henkeä. Sääliksi käy nuorisoa ja heikkohermoisia vanhempiakin. Terapiaakin on jo kuulemma järjestetty ilmastonmuutoksella pelotelluille. Puoluekokous Seinäjoella päätti, että lihaveroa ei tule, piste. Andyn moka oli nostaa kestävän kehityksen veroidea esille. Nyt sitä riepotellaan siellä ja täällä.

Noin parikymmentä prosenttia ihmisistä sanovat kaikelle ei ja eivätkä luota oikeastaan mihinkään. He ovat otollista maaperää oikeistopopulisteille. Kaikki vainoharhaiset salaliittoteoriat osuvat ja uppoavat. Propagandaministeri Göbbels sanoi, että kun viestit, mitä suurempi valhe, sen parempi. Trump antaa kansalle vaihtoehtoisia totuuksia, tilanteesta riippuen. Halla-aho puhuu vallanpitäjistä ja valtamedioista. Mihin muuhun hän itse pyrkii kuin valtaan? Hän tuskin pystyy vallankäyttäjänä sulkemaan Suomen rajoja maasta muuttajilta. Pääministeri Halla-aho maistuu suussa pahalta, tällaisen vaihtoehdon toteutuessa matkalaukkujen pakkaaminen on harkitsemisen arvoista.

Esa Kanerva