Aluevaaliehdokkaani on selkeästi paras!

                                                                                                                                           28.12.2021

Kansalaiset odottavat soteuudistukselta paljon. Olen seurannut lehtien mielipidekirjoituksia ja aluevaaleja koskevaa kirjoittelua pitkin tätä vuotta. Ihmisille luvataan parantuvia palveluita, terveyskeskukset joka kuntaan ja kaikille kaikkea. Tilanne on oksettava! Aluevaltuustoihin ei tarvita nyt missään tapauksessa omaa itseään kehuvia kauppamiehiä eikä heppoisin ja löysin perusten kuntalaisille lupauksia syytäviä helppoheikkejä.

Valtuustoon tarvitaan arkitodellisuutta kokemuksen kautta ymmärtävä ehdokas. Hän on pitkään maakuntahallituksessa työskennellyt ja nyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuustoa puheenjohtajana johtava Atanas Aleksovski.

Koska aluevaltuusto joutuu heti aluksi yhteensovittamaan oman kunnan, hyvinvointialueen ja valtiontalouden intressit, jotka ovat monessa kohdin ristikkäiset, tarvitaan osaajia. Ennen kaikkia politiikan osaajia. Valtuustotyöskentely tulee vaatimaan pelisilmää, yhteensovittamista ja yhteistyötä kaikilta poliittisilta ryhmiltä. Atsolla on luottamusta joka suuntaan. Sekä pitkää pinnaa ja pitkäjänteistä halua löytää oikeudenmukainen ratkaisu asiassa kuin asiassa. En tiedä parempaa ehdokasta tähän työhön kuin Atso on.

Atso ei ole harrastanut politiikassa ns. ”Jämsenin” kompromisseja. ”Eli tehdään kompromissi, tehdään niin kuin minä sanon.” Siksi Atanaksen mielipiteillä on kunnioitusta joka puolella. Koska Atso hallitsee nopeaälyisenä isoja kokonaisuuksia, hänen neuvottelutaitojaan tarvitaan aluevaltuustossa.

Paineensietokykyä riittää ja tarvittaessa kovuuttakin. Historiasta tiedämme, minkälaisen poliittisen ajojahdin hän kävi läpi muutama hetki sitten. Mikä tärkeintä, hän on säilyttänyt kykynsä kunnioittaa edelleen ihmistä eikä ole lähtenyt syyttelemään ketään. Kunnioitettavaa!

Minun oli helppo tehdä ratkaisu, ketä äänestän tammikuun aluevaaleissa. Paperille piirtyy Atson numero 620. Valitaan hänet siis yhdessä tärkeään postiin, Pirkanmaan aluevaltuustoon!

Terveisin Esa Kanerva