Esan kirje joulupukille
                                                                                                                    15.12.2018

Näin joulunaikaan on tapana kirjoitella kirjeitä joulupukille. Siispä tuumasta toimeen, pistetään kirje Korvatunturille menemään. En ajatellut mitään konkreettisia lahjatoiveita lähetellä, tässä iässä ei niillä ole enää merkitystä. Sain seuraavan laisen listan aikaiseksi. En tiedä, mitä pukki tuumaa brexitistä tai terrorismista, olen kuitenkin toiveikas, kyllä pukilla ainakin oma mielipide asiasta on.

Ensimmäinen toivomus minulla on ehdottomasti, että kaikilla suomalaisilla olisi työtä. Työn kautta löytyy elämän tarkoitus ja mielekkyys. Taloudellinen asema parantuu ja hyvinvointi lisääntyy. Ei tarvitse perheessä aina rahasta riidellä.

Toiseksi voisi Ruotsin kuningaskunta saada viimein pääministerin. Stefan Löfven olisi passeli henkilö siihen tehtävään. Uudet vaalit olisivat kauhistus, ruotsindemokraatithan siinä voittaisivat.

Brexitin voisi perua. Pukki voisi lähettää henkisiä voimia Theresalle pakittaa. Pysykää unionissa!  Suurvaltaimperiumi meni jo ja sitä on turha haikailla.

Venäjän soisi rauhoittuvan ja pullistelun loppuvan. Ei maailma aseilla ja valloituksilla muutu. Pää jää vetävän ja Venajänkin käteen.

Jenkkien äänestäjille toivoisi vakaata harkintaa ja tietoa seuraavissa presidentin vaaleissa. Nykyinen Twitter-politiikka tuo rauhattomuutta ja turvattomuutta maailmaan.

Kiinalta haluaisin malttia maailman alistamisessa. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Kiina on jo ostanut Afrikan, nyt hankitaan valtaa muualta. Myös Suomi on ostoslistalla. Esimerkkejä riittää. Koska se huomaa meidän vesivarantomme?

Euroopalle toivoisin vahvaa johtajaa ja Urpilaisen lähettäisin komissioon. Demarikansanedustajaehdokkaille haluan hyvää menestystä ja valituksi tulemista. Ainakin kuusi kansanedustajaa Pirkanmaalta olisi loistava vaalitulos.

Kävin syömässä Paavo Lipposen ja tovereitten kanssa. Paavolle toivon pitkää ikää ja jaksamista kirjoittamiseen. Maailma tarvitsee hänen viisauttaan ja ymmärrystä.

Kauan eläköön joulupukki! Ja maailman lasten toiveet ja haaveet!

Esa Kanerva