Edistä turvallisuuttasi ja puolusta demokratiaa!

                                                                                                                           

       
                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   15.5.2024

Ajattelin kirjoittaa aivan toisesta aiheesta. Sitten huomasin, että EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikon keskiviikkona 29.5. Iski paniikki. Vaalit ovat ensimmäiset Euroopan ollessa sodassa. Kysymys on Euroopan turvallisuudesta. Vaaleissa ratkaistaan Euroopan yhtenäisyys ja demokratiakehitys. Veljeilläänkö venäläisten kanssa ja annetaan Ukraina-kysymyksessä periksi. Ei hitossa! Äänestetään ja mietitään tarkkaan, kenelle äänemme annamme.

Venäjä haluaa hajottaa Eurooppaa. Isoin osa venäjämyönteisiä puolueita on oikealla, toki joitakin vasemmalla. Putin maksaa lahjuksia ja rahoittaa puolueita, todistetusti tätä on tapahtunut Itävallassa ja Ranskassa.

Äänellämme vaikutamme myös Suomen sisäpolitiikkaan. EU-parlamentti hyväksyy lakeja, jotka vaikuttavat mm. suomalaisiin yrityksiin, työlainsäädäntöön, turvallisuuteen, talouteen ja sosiaalipolitiikkaan. EU:ssa ratkaistaan maailmanlaajuisesti globaaleja ongelmia, kuten ilmastonmuutoksen torjuntaa ja esimerkiksi teknologiajättien vallan suitsemista.

Viime sodan jälkeisen maailman ja Suomen olot hyvin muistavana tiedän, kuinka tärkeää on kansan yhtenäisyys ja kriisinsietokyky. Tänään on kysymyksessä Euroopan Unionin yhtenäisyys ja sen kysy vastata yhä monimutkaisemman ja epävakaan maailman haasteisiin sodan olosuhteissa.

Euroopan parlamentissa tarvitaan nyt kokemusta ja osaamista. Älä lankea oikeistopopulismin ansaan. Demokratia sietää toisin ajattelijoita, mutta mieti myös sen tulevaisuutta. Laitaoikeiston toimintatavoitteet lähentelevät minun mielestäni maanpetoksellisuutta. Äänestämällä tuet paitsi demokratiaa, niin edistät oman elämäsi turvallisuutta. Puolueitten kautta voi vaikuttaa Euroopan komission valintaan.

EU-vaalit järjestetään Suomessa 9.6.2024. Ennakkoäänestys on mahdollista 29.5.-4.6.2024.

Terveisin Esa Kanerva