Koskiselle ja Lehdolle kannatusta

 

                                                                                                   21.11.2023

Kaksi paikallisille demareille tärkeää valintaa on muutaman päivän päästä, nimittäin Kunnallisjärjestön puheenjohtajuus ja Pirkanmaan piirin puheenjohtajan vakanssi.

Tämän nykyhallituksen aikana olen henkisesti ja poliittisesti herännyt karmeaan todellisuuteen. Ei Suomen asioita mielestäni voi tällä tavalla hoitaa eikä Suomen suuntaa voi viedä kohti hyvin eriarvoistavaa yhteiskuntaa. Ei tasa-arvoon, oikeudenmukaisuuteen ja kaikista kansalaisista huolehtimisen arvopohjaa voi muuttaa hokemalla hallitusohjelmassa toisin sovitun.

Siksi sosialidemokraattisen työn tekemisen tahtia on kiihdytettävä. On aikaansaatava muutos. Hallitus tekee toki lujasti ”töitä” ja demareitten kannatus kasvaa kohisten. Gallup-luvuillemme hallituksen pystyssä pysyminen olisi positiivinen asia. On kuitenkin muistettava se tosiasia, että jo muutamassa vuodessa hallitus voi tehdä sukupolvivahingon. Käy samalla tavalla kuin 90-luvun alun vuosina, sen ajan työttömyys ja ahdinko vaikuttavat osaan ihmisistä vieläkin. Siksi elämän taipaleen on jäätävä lyhyeksi. Ja hallitus kaadetaan vain tarjoamalla kansalaisille uusi vaihtoehto ja nostamalla puolueemme kannatusta.

Demareitten politiikkaa voi terävöittää valitsemalla paikallisesti osaavimmat henkilöt johtoon. Toveriseuran johtokunta on asiaa pohtinut kahden merkittävän postin kannalta. Kunnallisjärjestön puheenjohtaja valitaan ensi viikolla. Toveriseura kannattaa nykyisen puheenjohtajan Jyrki Koskisen valintaa jatkokaudelle. Koskisen ansiot ovat kiistattomat. Hän on todistanut kykynsä katsoa pitkälle ja toteuttaa strategiaa johdonmukaisesti. Puolueyhdistysten keskinäinen yhteistyö on lisääntynyt ja hän on noussut päivänpolttamien mielipideriitojen yläpuolelle sekä sovittelijaksi. Uskon, että hänen johdollaan saadaan tulevina vuosina paikalliseen puoluekoneistoon edelleen lisää tehoja. Toinen merkittävä valinta on Pirkanmaan sosialidemokraattisen piirin puheenjohtajuus. Toveriseura kannattaa Roope Lehdon uudelleen valintaa. Piirin puheenjohtajana hän on näyttänyt osaamisensa johtaa maakunta poliittisesti vaaleista toiseen demareille hyvään vaalitulokseen.

Esa Kanerva, Toveriseuran pj