Lomalta arkeen


                                                                                                                                                                             

                                                                                                                   10.8.2018

Kyllä tämä kesä tulee jäämään mieleen kuumuudesta ja trooppisista keleistä. Helteiden vastapainona hallitus on jatkanut kylmän oikeistolaista politiikkaansa, jahtaa työttömiä ja suunnittelee veronalennuksia.

Kyllä kylmää myös paikalliset taloussuunnitelmat. Luin kaupunginhallituksen esityslistaa ja vilun väreet menivät pitkin selkäpiitä. Kaksikymmentä miljoonaa pitäisi säästää vielä entisten päälle. Ehdotuksissa kajotaan jo peruspalvelujen ytimeen. Turha niitä on tässä luetella, jokainen voi lukea niistä Aamulehdestä. Pitäisin jo kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluja pohjanoteerauksena, varhaiskasvatukseen ja opetukseen en kajoaisi sekä kyllä järjestöjen avustusten leikkaaminen on vaarallista. Euron säästöllä tehdään kapallinen vahinkoa. Nämä asiat tulivat tässä nyt päällimmäisenä mieleen. Kyllä nyt on tulojen lisäämisen paikka! Veronkorotus on pakko ottaa keskusteluun ja valintoihin.

Demariryhmä pui säästökohteita ensi maanantain kokouksessa. Kokouksesta tullee pitkä ja puhuttava.

Yksi asia ilahduttaa. Demarit ovat gallup-johdossa. Pitkästä aikaa kaula on reilu kakkoseen, Kokoomukseen. Nyt töitten pitäisi sitten toden teolla alkaa, jotta kannatus kestäisi ensi vuoden eduskuntavaaleihin. Halla-aho ei ole pystynyt innostamaan Brysselistä käsin suomalaisia duunareita. Maahanmuutosta on vaikea innostaa keskustelua, koska se on Suomeen ollut vaatimatonta. Yhdestä asiasta haluaisin lyödä vetoa. Jos sinisten Jari Lindström valitaan uudelleen Eduskuntaan, osoittaa se Kymen vaalipiirin äänestäjiltä suurta masokismia. Lupaan itkeä onnen kyyneleitä, jos hän putoaa.

Kokoomuslähteistä on innokkaasti tiedotettu Helsingin ja Tampereen välisen radan hallituksen päättämästä tahtotilasta kehittää kolmatta raideparia, joka nopeuttaisi Suomen valtasuonta niin tavara- kuin henkilöliikenteessä. Mitähän tuo tahtotila sitten merkitsee, jää nähtäväksi. Tarpeellinen se joka tapauksessa olisi koko Suomen kannalta.

Palaan paikalliseen taloustilanteeseen ensi maanantain ryhmäkokouksen jälkeen. Nautitaan vielä näistä muutamista kauniista päivistä ja kääritään ensi viikolla hihat.

Esa Kanerva