Hämmennystä perussuomalaisten parissa

                                                                                                                        1.6.2015

                                                                                                                                                
Eihän Eihan tässä näin pitänyt käydä. Suurituloisia kansalaisia Soini lupasi ”rokottaa” eikä kyykyttää köyhää kansaa. Perussuomalaisena ei ole enää mukavaa mennä Tammelan torille kahveille ja jututtaa kuntalaisia. Hyvä kun uskaltaa nenänsä ulos laittaa ja vilahtaa nopeasti nurkan taakse piiloon. Ampumisestakin ovat jotkut kiihkeimmät puhuneet. Hallitusohjelma leikkaa ja polkee tavallista kansaa, mutta jättää ”nallet” rauhaan. Kertokaa minulle, miten suurituloiset osallistuvat taloustalkoisiin? Päinvastoin, S-luokan Mersun ostava saa liki kymppitonnin verohyödyn.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja on hätääntynyt. Kyllä paperimies ymmärtää, että uhkailut ammattiyhdistysliikkeen toimintaedellytysten heikentämisestä, kilpailevan valtiorahoitteisen Kela-työttömyyskassan, uuden ”Loimaan-kassan”, perustaminen ja lakimuutokset yleissitovuuden murtamiseksi johtavat katastrofiin.

Yhteisöveron alentaminen oli viime hallituksen hölmöimpiä päätöksiä. Valtio menetti kosolti verotuloja. Perusteena olivat dynaamiset vaikutukset. Eli uskottiin yritysten investoivan Suomeen, kun yritysverotus kevenee. Katinpaskaa! Helsingin pörssinoteerattujen yhtiöitten lisäosakeanti omistajille, kuinka ollakaan, oli samaa luokkaa 800 miljoonaa, mitä valtio menetti verotuloina. Toisin sanoen veronalennus valui osakkeenomistajien taskuihin.

Mikä on puoluejohtaja Soinin motiivit? Rohkenen epäillä, että ne ovat koko lailla itsekkäät. Populistipuolueen perustaminen parikymmentä vuotta sitten ja sen vieminen hallitukseen ei onnistuisi keneltä tahansa. Timo Soini on älykäs, sanallisesti taitava ja päättäväinen. Nyt oli ainutkertainen mahdollisuus päättää ura ministerinä. Toista mahdollisuutta ei tule. Pelaamista oli myös välttää rahaministerin salkku. Ei Suomen kansa nyt niin tyhmää ole, ettei ymmärrä yskää. Populistista linjaa vedetään loppuun asti.

Suren meitä suomalaisia! Seuraavat vuodet ovat ankaria niin opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsiperheille. Toivon heille voimia! Nyt selviää tietysti se, miksi SDP:tä ei huolittu hallitukseen. Meidän tavoitteena olivat oikeudenmukaiset säästöt ja kasvupanostukset työllisyyteen. Julkisen talouden säästämispakko kyllä tiedostettiin puolueessa. Lipposen ykköshallitus 90-luvulla olisi antanut esimerkkiä. Silloin sovittiin ammattiyhdistysliikkeen kanssa 0-tulopoliittinen sopimus täysin vapaaehtoisesti, koska työntekijät ymmärsivät sen hetkisen taloudellisen tilanteen vakavuuden. Ihan samalla tavalla kriisitietoisuutta on nyt sekä Sdp:ssä että ay-liikkeessä. Silloin neuvoteltiin ja sovittiin. Nyt porvarit uhkailevat, uhoavat ja tuhoavat luottamuksenrippeet, jos sitä vielä on ollut jollakin taholla. Todellinen vastavoima ja toivo tavallisella työläisellä on ammattiyhdistysliikkeessä. Tiedän 30 vuoden luottamusmieskokemuksella, että nyt löytyy ruutia. Työnantajien märkä uni kolmikannan ja yleissitovuuden romuttamiseksi jää haaveeksi.

”Nyt on syntynyt sellainen keskustelu, että tämä ei tarkoita kuin työntekijäpuolta”, toteaa uusi työministeri Jari Lindström yhteiskuntasopimuksesta. Naulankantaan sanottu, juuri näin. Kela-maksun palauttamista ei kirjattu hallitusohjelmaan, joten tämä keskustelu ei johda mihinkään. Perussuomalainen ministeri kiillottaa vain omaa kilpeään ja sooloilee.

Sibeliuksen Finlandiassa lauletaan ”Oi Suomi katso sinun päiväs koittaa”. Ei taida onnen päivät koittaa suomalaisille työläisille seuraavaan neljään vuoteen!

Esa Kanerva